duminică, 14 octombrie 2007

10 CAI SIMPLE PENTRU REDUCEREA "GREUTATII" TRUPULUI, MINTII SI SUFLETULUI


Noi vă propunem 10 căi simple, dar necesare, pentru reducerea "greutăţii excesive" a trupului, minţii şi sufletului:

Deoarece modul de viaţă dus până acum, uneori chiar mulţi ani de zile, a fost cel care a condus la această stare de lucruri, este necesar să înţelegeţi de urgenţă, aşa cum se prezintă foarte clar şi în sistemul tradiţional AYURVEDA, că a trăi în acelaşi mod ca şi până acum nu va modifica nimic în bine. Acesta este şi motivul pentru care cei care refuză să renunţe la vechiul mod de a gândi şi a acţiona şi la obişnuinţele alimentare nocive prea înrădăcinate, chiar dacă realizează o aşa-zisă cură drastică de slăbire, se îngraşă la loc după ce o încheie, deoarece revin la vechiul mod de viaţă, anterior curei. Aşadar este necesară o transformare mai profundă, dar perfect posibilă şi chiar uşoară, dacă ne gândim la ce probleme ne poate crea obezitatea în timp.
Să renunţăm aşadar la "greutatea excesivă" oriunde s-ar ascunde ea în noi. În acest scop, în sistemul milenar AYURVEDA, se recomandă cu multă înţelepciune să eliminăm mai întâi greutatea minţii şi a sufletului pentru că, astfel, trupul se va putea elibera mult mai repede de kilogramele în plus. Odată început acest proces dieta "uşurătoare" va avea cu adevărat eficienţă, iar rezultatele ei vor fi stabile în timp. Altfel, orice dietă am urma, trupul nu se poate uşura, atâta timp cât "mintea şi sufletul" nu-i permit.
1. Treziţi-vă cât mai de dimineaţă şi ridicaţi-vă din pat imediat ce v-aţi trezit. Acest lucru este foarte important deoarece aşa cum spuneau bătrânii noştri, "ziua bună se cunoaşte de dimineaţă". Veţi constata că acest start vă transformă mult în bine întreaga zi.
2. "Azi îi ajut pe cei din jurul meu". Greutatea minţii răzbate din încetineala cu care luăm decizii şi mai ales cu care ne hotărâm să îi ajutăm pe cei din jur sau chiar să facem orice altceva. Aşadar, de azi vom renunţa la ea. Să începem ziua întrebându-ne cu ce-i putem ajuta pe semenii noştri azi şi cu hotărârea de a realiza acest lucru. Puteţi porni prin a-i ajuta plin de solicitudine pe cei dragi, apoi pe prieteni, pe vecini, pe colegi. Veţi descoperi astfel nenumărate motive de a fi fericit.
3. "Azi sunt fericit". Greutatea sufletului se simte adesea ca o disperare grea, ca o descurajare tăcută. Însă, ajutându-i pe cei din jur, descoperiţi cu uşurinţă că adevărata fericire constă în a dărui celorlalţi, şi mai puţin în a primi. Când veţi simţi că plutiţi de fericire înseamnă că aţi devenit deja foarte "uşor" şi, în curând, va fi aşa şi trupul, dacă veţi menţine această stare interioară suficient de mult timp.
4. "Azi sunt dinamic". Fiţi plin de viaţă! Renunţaţi la greutatea de a vă urni din casă! Treziţi-vă dimineaţa devreme, realizaţi zilnic exerciţii fizice sau alergaţi prin parc, mergeţi la piaţă, desfăşuraţi-vă munca plini de entuziasm, vizitaţi-vă prietenii. Veţi descoperi că la sfârşitul zilei sunteţi cu mult mai fericit şi mai "uşor" decât dacă a-ţi fi petrecut o jumătate de zi în faţa televizorului, privind pasiv la viaţa altora. Trăţi-vă viaţa proprie la maximum!
5. De azi, a mânca înseamnă a slăbi! Există unele alimente care pentru a fi digerate folosesc atât de mult din energia organismului încât, în final, îl uşurează. Ele au o digestie mai lentă şi din acest motiv nu veţi simţi nici senzaţia de foame consumându-le regulat. Pe de altă parte ele furnizează puţine calorii reducând şi prin aceasta greutatea. Aşa este celebra supă de varză, pe care o puteţi consuma zilnic sau de 2-3 ori pe săptămână, dar şi alimentele bogate în fibre vegetale, în special cerealele integrale (făină integrală de grâu, hrişcă integrală, orz integral, orez brun, ovăz integral, mei integral, secară integrală), care se recomandă să fie mai vechi de un an. Fibrele vegetale sunt esenţiale pentru tratarea obezităţii şi pentru prevenirea diabetului zaharat tip II, a bolilor cardiovasculare, aterosclerozei, cancerului de colon, boli care, aşa cum am menţionat, sunt frecvent asociate cu obezitatea. Sunt recomandate şi unele legume şi fructe bogate în fibre vegetale: varză, conopidă, broccoli, morcovi şi alte rădăcinoase, mere, căpşuni, citrice.
6. Eliminaţi alcoolul (furnizează foarte multe calorii, creşte producţia de acid uric şi întârzie eliminarea sa renală), băuturile răcoritoare îndulcite cu zahăr sau îndulcitori artificiali (astfel de băuturi cresc cu 60% obezitatea în rândul copiilor, după cum arată un studiu recent realizat în SUA pe elevi de 11-12 ani), carnea, grăsimile animale şi uleiurile rafinate (cresc foarte mult incidenţa obezităţii, cancerului de colon, diabetului zaharat tip II şi a bolilor cardiovasculare).
Mici obişnuinţe pentru a opri fără efort îngrăşarea: 7. Pâna la ora 13 consumaţi doar sucuri naturale, preparate în casă, din fructe sau legume sau salate de fructe sau legume.
8. Luaţi ultima masă cel târziu la ora 20.
9. Beţi înainte de masă un pahar de apă caldă, vă va linişti foamea şi vă va ajuta să mâncaţi mai puţin.
10. Consumaţi la o masă un singur tip de alimente (regimul alimentar disociat): doar cereale, doar fructe sau doar legume, la care puteţi adăuga condimente, puţin ulei de măsline extravirgin, migdale măcinate, miere zaharisită, după caz.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: