luni, 15 octombrie 2007

TINCTURA "MERIDIAN-PLAMAN"

Plămânul prezintă o importanţă vitală pentru buna funcţionare a organismului uman. Medicina tradiţională chineză, atunci când vorbeşte despre plămâni precum şi despre celelalte organe interne, se referă la organele energetice, mai subtile decât cele fizice.

FUNCŢIILE ENERGETICE ALE PLĂMÂNILOR

Principalele funcţii ale plămânilor, conform medicinei tradiţionale chineze, sunt următoarele:

guvernează respiraţia, guvernează procesul formării energiei vitale a organismului, controlează circulaţia energetică în meridiane (canale sau trasee energetice) şi circulaţia în vasele sangvine, controlează funcţia de dispersie (împrăştiere) a energiei de apărare şi a distribuţia fluidelor în tot corpul, controlează funcţia de coborâre a energiei şi a fluidelor în corp, controlează pielea, glandele sudoripare şi părul de la nivelul corpului, guvernează vocea, astfel încât puterea, tonul şi claritatea vocii depind de energia vitală a plămânilor

Funcţia normală a plămânilor este de asemeni strâns corelată cu aspectul nasului şi funcţia olfactivă. Plămânii comunică direct cu exteriorul şi de aceea sunt mai vulnerabili la acţiunea agenţilor patogeni externi din mediul ambiant (uscăciune, frig, vânt, umezeală).

Buna funcţionare a plămânilor poate fi influenţată negativ de emoţiile excesive de tipul tristeţii sau a “durerii sufleteşti”, care consumă energia vitală a corpului. De asemenea, alimentele cu gust predominant picant, folosite în exces, pot dezechilibra şi ele funcţia normală a plămânilor.

Afectarea funcţiei plămânilor poate fi resimţită şi recunoscută astfel:

senzaţia că spaţiul de la nivelul pieptului este prea mic
plânsul excesiv
răceli frecvente (slăbirea energiei de apărare)
probleme ale pielii
astm bronşic
tulburări la nivelul inimii
probleme circulatorii
deshidratare (uscarea nasului, a gurii, apariţia crăpăturilor pielii, reducerea cantităţii de urină)
constipaţie

EFECTELE BENEFICE ALE TINCTURII MERIDIAN-PLĂMÂN

Ştiind că fiecare boală are şi un anumit „tablou” psiho-emoţional, tratamentul cu tinctura pentru echilibrarea meridianului şi a organului energetic plămân oferă multiple avantaje prin:

corectarea simultană atât a dezechilibrelor de la nivel organic-fizic, cât şi a dezechilibrelor de la nivel psiho-emoţional prin păstrarea vie a principiile active ale plantelor din componenţa tincturii, ca urmare a prelucrării adecvate a plantelor
corectarea atât a excesului cât şi a deficitului funcţionării plămânilor
lipsa efectelor adverse atunci când tinctura este administrată conform prescripţiei

Cel mai frecvent această tinctură este indicată în:
tuse, faringită, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, astm bronşic, silicoză.

În încheiere, pentru că a preveni este mult mai uşor decât a trata, vă recomand să utilizaţi tinctura Meridian Plămân chiar şi atunci când sunteţi sănătoşi şi vă confruntaţi cu un mediu ambiant care prezintă un exces de uscăciune, umezeală, frig sau vânt.

Mult succes!

dr. Papp Sigismund,
medic specialist medicină de familie
competenţă acupunctură

Tinctura Meridan-Plămân
Producător: Santo-Raphael
sursa: amnro.net

Niciun comentariu: