duminică, 14 octombrie 2007

CUM HRANIM CORECT PIELEA?


Sfaturi pentru îngrijirea pielii pe timpul verii

Lector Ionela Mihalcea

Vara este anotimpul în care pielea necesită o îngrijire specială, deoarece căldura şi razele solare accelerează degradarea acesteia. Pe parcursul întregii veri, pielea trebuie protejată corespunzător de arsurile solare, deoarece o expunere îndelungată la razele ultraviolete, poate cauza o îmbătrânire precoce a pielii sau chiar cancer cutanat.
Există şi alţi factori care pot determina o deteriorare a pielii, precum apa sărată, clorul (conţinut în apa din piscine sau de la robinet, din păcate), muşcăturile de insecte sau traumatismele.
Iată câteva sugestii pentru ca pielea dumneavoastră să fie frumoasă şi strălucitoare toată vara:
1. Beţi multă apă pe întreaga perioadă a zilei, nu numai pentru a compensa umiditatea pierdută prin transpiraţie, ci şi pentru a ajuta la eliminarea toxinelor şi pentru a menţine pielea curată şi strălucitoare.
2. Consumul de fructe şi legume hrăneşte pielea cu nutrienţi esenţiali şi aduce multe vitamine şi minerale cu proprietăţi antioxidante, care menţin sănătatea pielii. Morcovii, salata verde, dovleceii, ţelina, verdeţurile sunt o bună alegere. Sucurile din fructe dulci cum ar fi perele, strugurii, pepenele verde, hrănesc şi curăţă pielea. Menta şi busuiocul dau savoare mâncărurilor şi băuturilor din fructe şi legume.
3. În timpul verii, folosiţi puţine condimente, evitaţi mâncărurile acre şi sărate, preferaţi-le pe cele cu gust dulce, amar şi astringent.Efectele moleşitoare ale acestui anotimp pot fi evitate dacă se consumă lapte, unt clarificat şi orez.
4. Laptele este o băutură răcoritoare care hrăneşte pielea şi o ajută să-şi menţină hidratarea. Consumaţi o cană cu lapte în fiecare zi. Puteţi să vă curăţaţi tenul folosind lapte în care aţi adăugat apă de trandafir.
5. Asiguraţi-vă un somn odihnitor, în fiecare noapte, prin menţinerea dormitorului răcoros şi confortabil şi prin folosirea aşternuturilor din fibre naturale: mătase, in sau bumbac. Pentru a avea o piele curată, sănătoasă şi ochi strălucitori culcaţi-vă devreme şi treziţi-vă devreme.
6. Evitaţi, pe cât posibil, stresul şi supărările. Practicarea posturilor yoga, a relaxării sau a meditaţiei, ajută corpul şi mintea să elimine stresul. Sunt utile şi uleiurile volatile precum cele de trandafir, santal, lavandă, pentru a putea păstra o minte liniştită. Plimbaţi-vă prin grădini răcoroase şi cu multă umbră, prin locuri liniştitoare şi odihnitoare.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: