duminică, 14 octombrie 2007

CUM INGRIJIM CORECT PIELEA?


Fiţi meticuloşi în ceea ce priveşte igiena personală. Curăţirea corpului se va face dimineaţa şi seara. Soarele favorizează producerea de sebum cauzând pielii un aspect onctuos. Când acesta se combină cu murdăria şi transpiraţia, porii se încarcă. Săpunul întrebuinţat va trebui sa fie neutru, fără materii colorante şi fără parfum. Aceste materii pot provoca iritaţii şi pot crea o reactivitate specială a pielii. Cele mai bune sunt cele care au la bază uleiuri vegetale, miere şi glicerină.Un amestec bun pentru curăţarea pielii uscate şi a celei normale poate fi preparat din migdale măcinate fin, făină de ovăz şi apă de trandafir.Pentru piele grasă, este recomandată făina de ovăz cu iaurt, puţină lămâie şi pudră de neem.
Cel puţin o dată pe săptămână, folosiţi o mască din fructe (avocado, caise, piersică, papaya) sau legume (castravete, morcovi) adecvată tipului de piele. Pentru aceasta se pasează fructele sau legumele cu puţin iaurt, miere, făină de ovăz şi suc de lămâie (pentru pielea grasă) sau apă de trandafir (pentru pielea uscată) şi se aplică pe faţă. Se menţine masca 15-20 min., după care se clăteşte cu apă călduţă.
Nu ieşiţi afară în perioada fierbinte a zilei, adică între orele 10 şi 16. Dacă totuşi este necesar să ieşiţi în acest interval, atunci purtaţi îmbrăcăminte protectoare, ochelari de soare, pălării cu boruri late. Expunerea la soare cauzează îmbătrânirea foarte rapidă a pielii. Un amestec de ulei de santal cu apă de trandafiri, aplicat pe piele de 2-3 ori pe săptămână, va ajuta pielea să devină mult mai elastică.
În fiecare seară, spălaţi-vă ochii cu multă apă rece. Este indicat să folosiţi comprese pe care să le menţineţi pe ochii închişi, timp de 10 min. Pentru aceasta, puteţi folosi apă rece sau apă de trandafiri.
Menţineţi-vă picioarele curate şi răcoriţi-le de câte ori aveţi ocazia. Purtaţi sandale pentru a permite picioarelor să respire şi pentru a evita mirosurile neplăcute. Pielea lor are tendinţa să se usuce şi să se degradeze datorită prafului şi expunerii prelungite la soare fierbinte.
Dacă vă aflaţi în vacanţă, la mare, nu uitaţi că ştiinţa milenară Ayurveda recomandă o atitudine cumpătată faţă de razele puternice ale soarelui. Cel mai potrivit interval de timp pentru expunere la soare este perioada primelor ore ale dimineţii şi, de asemenea, perioada ultimelor ore dinainte de asfinţitul soarelui.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: