luni, 15 octombrie 2007

CURELE NATURALE DETOXIFIANTE

Din vremuri străvechi, oamenii înţelepţi au observat că, atunci când un om acordă prea multă atenţie plăcerii de a mânca, ajungând la excese periculoase, el se expune riscurilor de îmbolnăvire. Intoxicarea sau încărcarea corpului reprezintă o acumulare de toxine în organism şi se produce datorită unor obiceiuri alimentare greşite: ingerarea unei cantităţi de alimente mai mari decât are nevoie organismul, ingerarea la aceeaşi masă a unor alimente incompatibile din punct de vedere al digestiei (lapte cu peşte, murături cu dulceţuri, carne cu fructe etc.), consumul unor alimente care predispun la acumulări toxice în corp (carne, alcool, cafea, zahăr sau alimentele care conţin aditivi). Puterea digestivă a organismului, fiind depăşită atunci, apar produşi nocivi, care ajung să fie prezenţi în corp într-o cantitate ce depăşeşte capacitatea normală de eliminare.
Dezintoxicarea naturală reprezintă procesul prin care organismul elimină în mod spontan sau provocat produşii de degradare metabolică acumulaţi prin intermediul organelor de eliminare, rinichii, tubul digestiv, vezica biliară, glandele sudoripare. Când pragul de filtrare al organelor cu rol detoxifiant este depăşit, substanţele toxice se „cantonează” în diverse ţesuturi şi organe, şi, în timp, determină apariţia unor boli cronice, cum ar fi: hemoroizii, acneea, obezitatea, ateroscleroza, sau steatoza hepatică.
Înainte de a se declanşa aceste boli, apar semne ale încărcării organismului cu toxine, cum ar fi: stări de oboseală nejustificată, apatie, creşterea peste măsură a perioadei de somn, oboseala la trezire, durerile de cap frecvente, senzaţia de greutate a membrelor, limba devine încărcată cu depozite aderente albicioase, gălbui sau cenuşii, creşte nevoia anormală de a mânca multe dulciuri, alimente grele, prăjite sau excesiv de condimentate si totodată fecalele, urina şi transpiraţia capătă un miros puternic şi neplăcut.
Pentru a ajuta organismul să se debaraseze de toxinele acumulate, sunt recomandate cure naturale de dezintoxicare.
POSTUL NEGRU
Postul negru sau repausul alimentar, ori aşa numitul „regim de zero calorii” pe care îl folosesc în prezent multe clinici de endocrinologie şi nutriţie este cel mai eficient mijloc de purificare al organismului şi se practică de peste 2500 de ani, printre adepţii săi din antichitate aflându-se Hipocrate, Socrate, Pitagora, şi Plutarh. Prin abţinerea de la mâncare, organele digestive sunt puse în repaus, iar ţesuturile se învigorează prin arderea toxinelor care există la acest nivel. El trebuie să fie abordat la recomandarea şi sub supravegherea unui specialist. În funcţie de starea de vitalitate a organismului, se recomandă cure de post negru de 1 –3 zile pe săptămână, timp în care se va consuma doar apă, în cantităţi de aproximativ 2-3 litri pe zi.
REGIMURILE VEGETARIENE
Regimul ovo-lacto-vegetarian, sau vegetarian, identic postului creştin, are de asemenea un efect puternic detoxifiant asupra organisnului.
PLANTELE MEDICINALE
Plantele cu rol detoxifiant, de exemplu păpădia, mesteacănul, aloea, cicoarea pot fi folosite în paralel, sub formă de pulbere, sublingual, sau sub formă de macerat la rece.
Totodată este necesar să se renunţe la alimente care conţin aditivi alimentari, la cafea, tutun şi alcool. Aplicând mai mereu aceste metode naturale vom reuşi să dobândim un bun tonus fizic, psihic, mental şi emoţional şi putem menţine astfel o stare de sănătate perfectă.
CURELE CU SUCURI PROASPETE
Curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru că reprezintă o sursă importantă de vitamine minerale şi zaharuri (glucoza, levuloza şi fructoza), uşor asimilabile. Cele mai multe sucuri proaspete au acţiune diuretică, datorită conţinutului bogat în apă, astringentă, datorită bogăţiei în substanţe tanante, situaţie caracteristica in special afinelor, coarnelor si gutuilor. Pot avea de asemenea acţiune laxativă, specifică mai ales fructelor şi legumelor bogate in balast, cum sunt perele, caisele, prunele.
Sucurile se vor consuma începând de dimineaţa, pe stomacul gol, apoi le vom intercala între mese, dar având stomacul gol. Eventual, alimentele gătite vor fi consumate la minim o jumătate de oră după ingerarea sucurilor.
Efectul este cu atât mai rapid cu cât cantitatea sucului consumat este mai mare. Se vor prepara sucuri numai din fructe coapte şi sănătoase. Sucurile vor fi păstrate la rece maxim 12 ore. După acest interval valoarea lor terapeutică şi nutritivă se reduce sau chiar se pierde.


SUCURILE PROASPETE DE FRUCTE SI LEGUME

Sucul de morcovi, se va bea în cantităţi de 200 ml pe zi, dimineaţa pe stomacul gol, timp de 3 săptămâni, după care se va face o pauză de 7 zile. Este izvorul cel mai bogat în vitamina A uşor asimilabilă şi conţine cantităţi însemnate de vitamina B2, C, E, D, F, şi de minerale, K; Na, Ca, Mg, Fe. Stimulează pofta de mâncare şi ajută digestia, cicatrizează formaţiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolvă formaţiunile canceroase, fiind de asemenea de un preţios ajutor în menţinerea structurii osoase a dinţilor. Femeile însărcinate ar trebui să bea mult suc de morcov în ultimele luni de sarcină. De asemenea este indicat în boli hepato-biliare, şi dermatologice.
Sucul de lucernă este indicat în bolile arterelor şi ale inimii.
Sucul de lăptucă hrăneşte rădăcina părului, este bogat în K; Na, Ca, Mg, Fe, Si, şi P. Se va amesteca cu suc de morcov şi lucernă. După morcov şi lucernă, ocupă al treilea loc ca valoare nutritivă pentru refacerea celulelor nervoase şi a ţesuturilor. Conţine aproape toate vitaminele.
Sucul de sparanghel, are un alcaloid sparanghina, cu acţiune diuretică, şi se recomandă mai ales în combinaţie cu morcov (nu se bea nediluat). Este util în tulburări renale şi în disfuncţii endocrine. Ajută la descompunerea oxalaţilor în cazul nefritelor.
Sucul de sfeclă, este foarte indicat în refacerea globulelor roşii, şi a sângelui în general. Băut mai mult de un pahar odată, nediluat, dă greaţă şi ameţeală datorită efectului intens purificator. De aceea, se va creşte gradat cantitatea de suc în funcţie de toleranţa individuală, până la 2 pahare pe zi. La menopauză, are un efect mai durabil şi mai eficient decât hormonii sintetici. Raportul dintre Ca şi Na ajută la menţinerea calciului în formă solubilă, astfel încât acesta nu va forma depozite în vasele sanguine. Este indicat în anemie, tuberculoză, gută, demineralizare.
Sucul de lămâie, are efect antioxidant şi acţiune împotriva radicalilor liberi. Ajută la dizolvarea calculilor, şi în epurarea vezicii biliare, rinichilor, prostatei, şi glandelor sexuale. Se mai poate administra în perioada de creştere a copiilor, ulcer gastric (doar sub formă nediluată), oboseală, convalescenţă.
Sucul de ţelină din frunzele crude este recomandat în curele contra obezităţii, în tuberculoză, boli reumatice, boli pulmonare, impotenţă.
Sucul de castravete, este cunoscut ca fiind un bun diuretic. În combinaţie cu sucul de morcovi, ajută la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea această combinaţie ajută la prevenirea căderii părului, a crăpării unghiilor, a afecţiunilor dinţilor şi gingiilor.
Sucul de păpădie, este un tonic preţios, ajută la detoxifierea ficatului, şi a rinichilor, este util în curele contra obezităţii, este un bun tonic nervos, datorită magneziului pe care-l conţine, şi fortifică oasele.
Sucul de andive, este foarte hrănitor pentru nervul optic şi pentru sistemul muscular, şi este un bun reglator al secreţiei biliare. În combinaţie cu suc de morcov şi ţelină, ajută în astm şi guturai, iar în combinaţie cu ţelină şi pătrunjel, este util în anemie şi în tulburări funcţionale cardiace.
Sucul de usturoi ajută la dispersia mucozităţilor din sinusuri, bronhii şi plămâni, stimulează apetitul, secreţia gastrică, şi diureza. Este considerat un antibiotic natural, stimulează imunitatea, reduce colesterolul, şi ajută la eliminarea paraziţilor intestinali.
Sucul de hrean, în combinaţie cu suc de lămâie şi apă, dizolvă mucozităţile de la nivelul sinusurilor.
Sucul de pătrunjel, amestecat cu suc de morcovi sau ţelină, lăptucă, şi spanac, ajută la reglarea funcţiei suprarenalei şi tiroidei, la eliminarea calculilor renali şi biliari, de asemenea e util în afecţiuni ale ochilor ca: ulceraţii corneene, cataracte, conjunctivite.
Sucul de ridiche se extrage din frunze şi rădăcină, şi se combină cu suc de morcovi pentru eliminarea mucozităţilor de la nivelul sinusurilor. Este de asemenea indicat în litiaza biliară şi renală.
Sucul de afine este util în colite şi în tratarea infecţiilor urinare cronice.
Sucul de grapefruit este indicat în oboseală, anorexie, insuficienţă hepatică, şi în fragilitate vasculară.
Sucul de mere este indicat în boli reumatice, gută, constipaţie şi astenie.
Sucul de portocale este util în ateroscleroză, febră, convalescenţă, şi în perioada de creştere la copii.
Sucul de struguri, conţine flavonoizi, cu rol antioxidant. Este indicat în boli reumatice, litiază biliară şi renală, obezitate.
Sucul de pătlăgele roşii este indicat în anorexie, astenie, intoxicaţii cronice, oboseală, ateroscleroză, boli reumatice, litiază biliară şi renală.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: