luni, 15 octombrie 2007

REPAOSUL ALIMENTAR TOTAL ŞI REGIMUL VEGETARIAN AMELIOREAZĂ AFECŢIUNILE INFLAMATORII

Cercetătorii, deşi folosesc un ton excesiv de prudent, sunt forţaţi de evidenţe să afirme: “Repaosul alimentar total şi regimul vegetarian ameliorează, cel puţin temporar, afecţiunile inflamatorii, printre care se numără şi psoriazisul“
Un studiu ştiinţific în legătură cu influenţa factorilor alimentari asupra psoriazisului realizat în Italia pe 316 pacienţi cu psoriazis şi cu 366 martori a condus la concluzia că o dietă bogată în morcovi, roşii, fructe proaspete şi vegetale verzi se asociază cu un risc scăzut de a dezvolta psoriazis, în timp ce supragreutatea este un factor de risc crescut pentru psoriazis. (L. Naldi şi colab. -British Journal of Dermatology 1996; 134:101-106)
O posibilă interpretare biochimică a acestor date se bazează pe efectele antioxidante şi imunostimulatoare ale beta-carotenului şi vitaminei C conţinute în concentraţii mari în aceste alimente. În ceea ce priveşte supragreutatea, s-a demonstrat statistic corelaţia ei cu aportul de carne şi asocierea inversă cu regimul vegetarian.
Astfel că, adoptând o dietă fără carne, bazată în principal pe vegetale, bolnavii de psoriazis nu numai că vor dobândi o siluetă de invidiat, dar vor avea şi şanse sporite de vindecare!
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: