luni, 15 octombrie 2007

IMPORTANŢA PRACTICĂ A CULORILOR

Există mai multe metode, foarte simple, la îndemâna oricui, pentru a utiliza culorile, atât în vederea ameliorării sănătăţii, cât şi pentru a ne armoniza cât mai deplin fiinţa în mai multe direcţii.
Veşmintele
În funcţie de situaţie şi de stările cu care suntem confruntaţi predominant, ne putem efectiv alege îmbrăcămintea în totalitate în funcţie de proprietăţile fiecărei culori şi, bineînţeles, după propriile noastre necesităţi, pe care urmărim să le satisfacem. Aceasta o poate face orice fiinţă, evitând culorile cu efecte nefaste în cazul ei.
Pietrele preţioase şi semipreţioase
Acestea posedă, de asemenea, virtuţi extraordinare. Inconvenientul major în cazul pietrelor preţioase este preţul care nu permite, din nefericire, oricui să-şi adapteze nevoilor sale acea piatră preţioasă a cărei culoare îi va fi benefică.
Sticlele colorate
Este suficient să ne procurăm sticle obişnuite, colorate însă din fabrică, într-o culoare adecvată intenţiei noastre. O asemenea sticlă colorată având, se înţelege, culoarea pe care o dorim, va fi umplută cu apă obişnuită şi apoi va fi expusă cât mai mult timp la soare, astupată. Această apă va fi apoi băută în locul oricărei alta. Dacă nu reuşim să găsim sticle colorate conform necesităţilor noastre, putem recurge la sticle transparente pe care le vom înfăşura, înainte de expunerea la soare, în celofan sau ţiplă colorată adecvat.
Lampa de cromoterapie
Aceasta poate fi orice lampă de mare putere utilizată de fotografi în laboratoarele foto, care este ermetic închisă şi la care se pot ataşa filtre colorate diferit în funcţie de necesităţile noastre. Când o folosim, vom ataşa la ea un filtru din sticlă colorată în funcţie de efectul pe care îl dorim.
Utilitatea Cromoterapiei
Utilizând cromoterapia în mod inteligent, după ce în prealabil ne-am conştientizat precis carenţele, respectiv preponderenţele, vom reuşi să ne reechilibrăm fiinţa, compensând diferitele niveluri afectate datorită stagnării sau a slabei dinamizări, energizând zona corespondentă prin expunerea directă a zonei respective la anumite radiaţii colorate, mai mult sau mai puţin intense. În prealabil, este însă necesar să ne facem un bilanţ al sănătăţii, utilizând indicaţiile pe care ni le dau culorile.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: