duminică, 14 octombrie 2007

CORIANDRUL (Coriandrum sativum)

Condiment sau remediu?
Lector Ayurveda Vasile Cocor
Coriandrul este o planta originara din Asia, utilizata alimentar si terapeutic din cele mai vechi timpuri. Este un condiment foarte pretios folosit in bucatarie pentru aroma sa rafinata. Datorita continutului lor bogat in ulei volatil, fructele de coriandru se intrebuinteaza in indusria parfumurilor, la prepararea lichiorurilor si ca un bun condiment in industria alimentara. Insa coriandrul este si un foarte bun remediu.

CUM POATE FI RECUNOSCUTA ACEASTA PLANTA?

Esta o planta anuala inalta de 40-60cm. Tulpina sa dreapta se ramifica in partea superioara. Inflorescenta este compusa din 8-10 flori mici de culoare alba, bleu sau roz asezate in forma de umbrela. Florile si frunzele au un miros neplacut, spre deosebire de seminte care sunt aromate.

CUM SE RECOLTEAZA ACEASTA PLANTA?

Este o planta care la noi creste in culturi. Fructele de coriandru se recolteaza cand cel putin 70-75% din ele se coloreaza in galben, semn ca sunt mature. Se culeg dimineata, seara sau in zilele innorate pentru a avea un continut in ulei volatil cat mai mare.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: