luni, 15 octombrie 2007

ULEIUL VOLATIL DE PORTOCALE

Lector de Ayurveda Cocor Vasile
Aromele, în general şi în special cele naturale au avut întodeauna o influenţă cu totul aparte asupra omului. Efectele lor asupra trupului şi în special asupra psihicului şi emoţiilor fiinţelor umane au fost studiate cu mare atenţie încă din antichitate. Scrieri datând din1550 î.Hr. prezentau remedii pe baza de uleiuri aromate. Coborând şi maimult în timp, Egiptenii le utilizau pentru îmbălsămarea mumiilor. În acest moment, ştiinţa a arătat că parfumul şi gustul intens al unor plante este rezultatul unor substanţe chimice importante în fitoterapia naturală numite substanţe volatile sau eterice. Totalitatea acestor substanţe, care pot fi extrase dintr-o plantă sau o parte de plantă au fost numite ulei volatil extras din acea plantă.
ULEIUL VOLATIL DE PORTOCALE – este uleiul extras din cojile de portocale
Portocala era asociată în antichitate cu generozitatea şi inocenţa. Ea mai era numită şi “mărul de aur”
Acest ulei reechilibrează emoţiile,determinând apariţia unui sentiment de seninătate ca o rază de soare ce risipeşte negura gândurilor. Retrezeşte căldura sufletească prin parfumul său care elimină anxietatea şi redă pofta de viaţă, ajutându-ne să devenim mult mai optimişti şi hotărîţi în realizarea propriilor aspiraţii minunate. Uleiul volatil de portocale stimulează secreţia biliară, ajută la digestia grăsimilor şi accelerează peristaltismul. Ajută la producerea de colagen, vindecă acneea, elimină toxinele, reduce sindromul premenstrual şi încurajează eliminarea fluidelor în exces prin creşterea diurezei.
MOD DE ADMINISTRARE
Intern
Se administrează cu atenţie nedepăşind 3 picături la o liguriţă cu miere, de 3 ori pe zi.

Extern
MasajSe amestecă 100 ml de ulei vegetal natural presat la rece cu 20 de picături de ulei volatil de portocale. Cu acest ulei se masează zona dorită.
AromaterapieSe poate utiliza o lampă de aromaterapie sau, în lipsa ei, cu mult succes, se poate folosi un pulverizator, pentru a difuza acest parfum într-o încăpere.
Baia terapeuticăPunem în cadă atunci când facem baie 10-20 de picături de ulei.

CONTRAINDICAŢII
Nu se va folosi intern în caz de gastrită hiperacidă sau hipertensiune arterială în forme grave.
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: