luni, 15 octombrie 2007

INTELIGENŢA POATE FI INFLUENŢATĂ DE ACIDITATEA DIN CREIER

Caroline Rae de la Spitalul John Rad Cliffe, Oxford şi colaboratorii săi au găsit o corelaţie între QI (coeficientul de inteligenţă) şi pH-ul de la nivelul scoarţei cerebrale.
Conform concluziilor la care au ajuns cercetătorii englezi, cu cât pH-ul cerebral este mai mare, mai alcalin (deci aciditatea mai redusă), cu atât QI-ul, gradul de inteligenţă este foarte probabil să fie mai mare.
Ei au măsurat valoarea pH-ului cerebral folosind o tehnică noninvazivă (spectroscopie de rezonanţă magnetică – MRS) la 42 de băieţi cu vârsta între 6 şi 13 ani. Subiecţii au completat un test consacrat de determinare a QI (Wechsler Intelligence Scale for Children).
De-a lungul unui interval de pH cuprins între 6,99 şi 7,09, coeficientul de inteligenţă a crescut mai mult de 2 ori, de la 63 la 138. Richard Lynn, profesor emerit de psihologie de la Universitatea din Ulster, Irlanda de Nord a declarat: „Mai mulţi cercetători au demonstrat că viteza transmiterii influxului nervos se poate corela cu inteligenţa. Deci, dacă valoarea pH-ului afectează viteza transmiterii nervoase, este posibil ca pH-ul să afecteze inteligenţa.“ El a mai afirmat că diverşii factori alimentari care influenţează QI-ul acţionează probabil şi prin modificarea pH-ului cerebral. (New Scientist, August 1996)
Concluziile acestor oameni de ştiinţă se constituie de fapt într-o pledoarie pentru regimul vegetarian, despre care se ştie că are un efect de alcalinizare a fluidelor organismului, contrar acţiunii acidifiante a dietei care conţine carne.
Deveniţi vegetarieni şi aveţi şanse să vă sporiţi inteligenţa!
sursa:amnro.net

Niciun comentariu: